Dansen
BEREIKTE DOELEN SHE WORKS

Dansen op een internationaal festival? I did it!

Dansen zit in mijn bloed. Als kind zette mijn moeder Buena Vista Social Club op en dansten wij samen de hele huiskamer door. Toen ik iets ouder werd nam ze mij mee naar multiculturele festivals en toen ik 12 was leerde zij mij de basis van Bachata. Voor degene die deze dansvorm niet kennen: het is een sensuele dans die van origine uit de Dominicaanse Republiek komt. Sinds toen keek ik ook video’s van grote beroemdheden uit de latin wereld als Ataca y Alemana en Daniel y Desirée. Als zij dansen dan spat de passie van het podium! Al jaren denk ik ‘’IK WIL DAT OOK’’ en al jaren denk ik ‘WAT ZOU HET VET ZIJN OM OOK EEN KEER OP EEN PODIUM TE DANSEN.’’ En die droom kwam uit! En hoe! 

VAN AMATEUR NAAR BACHATA QUEEN IN 4 MAANDEN?

Dansen

AMSTERDAM INTERNATIONAL SALSA FESTIVAL

Het begon allemaal in oktober 2019. Toen volgde ik een bachatales van Oscar & Raquel. Aan het eind van deze les vertelden zij over de audities voor het Bachata showteam van de beroemde Korke Y Judith. Korke y Judith, twee super getalenteerde dansers en choreografen, willen in meerdere landen teams startten. Deze teams zouden de maanden daarna dezelfde choreo leren. Het Nederlandse team zou vervolgens op 31 januari 2020 het seizoen inblazen door op te treden op een gigantisch latin festival in Amsterdam en samen met de grootheden Korke y Judith op het hoofdpodium dansen.

Amsterdam International Salsa Festival

DE AUDITIE

Intussen ging er van alles door mij heen. ‘’WAT VET’’ ‘IK WIL DIT’’ maar ook ‘’DIT KLINKT PITTIG’’ en ‘’ZO GOED KAN IK TOCH NIET DANSEN’’. Toch besloot ik in een split second dat ik me op zou geven. Het is nu of nooit dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. 3 dagen later was dan het zover: de audities. En ik was zenuwachtig, heel zenuwachtig. Toen ik eenmaal in de dansschool aankwam zag ik gelukkig een aantal bekenden. Voor mijn gevoel ging het oké maar zeker niet geweldig. Een zenuwslopende week volgde totdat ik een pop up kreeg. Er stond ‘’Raquel: sorry….’’ Ik dacht, shit ik zit er niet bij…

DOOR OF NIET DOOR?

Toen ik het berichtje opende zag ik: ‘Hello Loren, Sorry about the delay. We are really glad to inform you that you are selected to be part of Korke and Judith Bachata Sensual team’’. WAT?! Lees ik dit goed? Nog een keer lezen! Ja, ik lees dit goed. Ik ben door! Ik heb geloof ik vervolgens drie minuten de kamer door gerend en met een glimlach van oor tot oor iedereen ingelicht.

TRAINEN TRAINEN TRAINEN

Dansen

31 januari 2020 zal ik optreden op het International Sala Festival in Amsterdam. En van over de hele wereld komen dansers naar dit festival. Beroemde dansers treden op, op hetzelfde podium waar ik voor het eerst zal optreden. Ik moet mezelf nog steeds knijpen om te geloven dat ik daar echt heb gedanst!

Oktober, november, december en januari stonden vervolgens in het teken van trainen, veel trainen. Dit betekende dat wij elke week zo’n 4 tot 6 uur met het team trainden. En dit is best intens naast een drukke baan. Maar ik vind dat sport juist voor ontspanning kan zorgen!

De eerste twee maanden vond ik pittig want ik had het gevoel dat ik het nooit zou leren… Onze trainers Oscar & Raquel verzekerden mij echter dat het goed zou komen en na twee maanden ging het inderdaad steeds beter. Het optreden kwam dichterbij en zo begon ook de spanning voor het optreden. Toen onze outfits binnenkwamen bleken deze korter dan kort. En dit zorgde voor mij voor een extra drempel om dat podium op te stappen. Maar ik wist dat dit bij de dans hoorde. Dus ik probeerde dit los te laten en niet bang te zijn voor de oordelen van anderen.

DE DAG VAN HET OPTREDEN

Amsterdam International Salsa Festival
Een artiestenbandje – this is really happening!

De dag van het optreden brak aan en ik had vrij genomen om mezelf mentaal voor te kunnen bereiden. Ik ging naar de locatie waar wij Korke y Judith ontmoetten. En wat een aardige mensen! Met hen deden wij vervolgens een technische check waarna wij ook nog een twee uur durende training hadden om de puntjes op de i te zetten. En wauw! Wat hebben zij oog voor detail.

Uren verstreken en met nog maar 1 uur tot het optreden stroomt de zaal vol. Ik spotte mijn vriend Rick al in de zaal en kreeg direct knikkende knieën. ”IK STA DAAR ZO MET HONDERDEN MENSEN DIE NAAR ONS KIJKEN.” En dit zijn niet zomaar mensen maar dansers en waarschijnlijk dansers die veel beter kunnen dansen dan ik… Ik spreek mezelf dus nog even streng toe ‘’niet zo onzeker zijn!’’ en pep mijzelf op ‘’jij kan dit!’’.

Dansen
Make up? Check! Outfit? Check! Nu gaat het dan echt gebeuren…

De presentatrice roept ons vervolgens op en we lopen naar het podium. Ik vergeet alles en loop samen met mijn partner voorop naar het podium. De muziek start en de energie spat ervan af! Voor ik het wist was het voorbij. Wat een kick!  Wat was dit vet! Het ging niet perfect maar wel heel goed en wat ben ik trots dat wij na 4 maanden zo op het podium geknald hebben.

Dansen met Korke Y Judith
Helemaal rechts: mijn danspartner Koen en ik
Dansen op het Amsterdam International Salsa Festival
Net na het optreden – de adrenaline pompte nog door ons lijf. Wat was dit vet!
Korke Y Judith
Net na het optreden met de legendarische Korke Y Judith

MAAK JE DROMEN WAAR

Als je mij 1 jaar geleden had verteld dat ik een jaar daarna op een internationaal festival een bachata optreden zou geven, dan had ik je hardop uitgelachen. En toch is het mij gelukt!

Wat ik het afgelopen half jaar echt heb geleerd is dat geen droom te gek is! En dat wanneer jij hardop durft uit te spreken waar jij van droomt, je een positieve energie naar je toe trekt. Door in deze droom te geloven daag je jouw brein uit om deze droom concreet te maken en zo is het bereiken van deze droom een stuk makkelijker. Dus ik daag je uit! Waar droom jij van?

Wil je tips voor het waarmaken van jouw dromen? Klik hier.

Trek de stoute schoenen aan

No Comments

    Leave a Reply