SHE TRAVELS SPANJE

Sex & The City Valencia, moeder – dochter trip

Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha AKA mama Thérèse, dochter Loren, mama Marjan en dochter Sherelynn in Valencia! Om het jaar maken mijn moeder en ik een stedentrip en elke keer is dat lachen, gieren en brullen. Dit keer kozen wij voor Valencia en namen wij ook onze vriendinnen Marjan en Sherelynn mee. Het werd een Sex & The City Valencia adventure en ja, dronken avonturen inbegrepen…

Valencia is namelijk echt de perfecte bestemming voor een stedentrip met je mams! Zo begonnen wij spontaan te kwijlen van al het heerlijke eten, leerden wij de Flamenco en keken wij op van alle grandioze en prachtige gebouwen. Wil jij binnenkort ook met jouw mams Valencia op stelten zetten? Lees hieronder onze tips.

SEX & THE CITY VALENCIA STYLE

Dulche de Leche

DE OUDSTE WAAIERWINKEL

Overal waar je in Valencia komt zie je waaiers in alle tinten en maten. Ik had online gelezen dat Abanicos Carbonell de oudste waaierwinkel in Valencia is. In de tweehonderd jaar oude winkel vind je de mooiste handgemaakte en handgeschilderde waaiers. En daarom echt leuk om een kijkje te nemen! De prijzen van de waaiers gingen ons echter iets te ver voor een leuke souvenir. Lees: meer dan €100,- per waaier…. Dus we namen een kijkje en dat was het! Toch wilden wij graag een handgemaakte waaier kopen. We besloten daarom verder te kijken. Op Mercado de Colón, een te leuke markt waarover zo meer, stond er een standje waar een lief vrouwtje haar zelfgemaakte waaiers verkocht. Ik spotte een prachtige paarse waaier en ons mam een roze. De vrouw schreef onze namen er op en onze prachtige souvenir kon mee!

Sex & The City Valencia

EEN FLAMENCO SHOW EN HET ZELF LEREN

Café del Duende

Wanneer je in Valencia bent dan moet je naar een flamenco show! Er zijn veel plekken waar je van een show kunt genieten maar wij kozen voor het intieme Café del Duende en dat was een hit! We schoven aan de bar aan, bestelden een heerlijk glas Spaanse wijn en voor we het wisten liepen de artiesten het podium op. De gitarist speelde, de zanger begon luidkeels te zingen en de dansers stapten het podium op in prachtige Flamenco kleding. Señor had echter iets te strakke kleding aan als je het ons vraagt… maar dat zorgde wel direct voor gieren aan de bar. De passie spatte van het podium terwijl wij genoten van ons tweede, derde en… wijntje.

Iets te veel glaasjes wijn verder stapten wij op onze fiets naar huis. Dit moesten wij natuurlijk zelf proberen! Zo gezegd zo gedaan! Die ochtend stonden wij op, pakten wij onze waaiers erbij, Flamenco muziek aan en oefenen.

Sex & The City Valencia

DE VELE LOKALE MARKTEN

Central Market

Central Market is gevestigd in een indrukwekkend Art Nouveau gebouw. Ik hou ontzettend van deze architectuur dus voor mij was een bezoek aan deze markt één groot feest. Wanneer je binnenstapt is de markt net een gezellig dorp. Pittoreske marktkraampjes bieden specerijen, vis en groente in alle kleuren en de welbekende Iberico ham. We struinen hier even rond, kijkend naar alle keramische tegeltjes, de prachtige dome in het midden en alle verse producten. We besluiten vervolgens om wat heerlijke dingen mee te nemen voor bij de ‘thuis / Airbnb’ borrel van die avond. Om honger van te krijgen! Er komt al de hele tijd een waanzinnige curry geur op ons af. Deze blijkt van de Central Bar te komen. En dus moeten we hier lunchen! Midden in de markt strijken we aan de bar neer, gezellig en lekker!

Central Market

Mercado de Colón

Waar wij Central Market al prachtig vonden is Mercado de Colón echt de overtreffende trap hiervan. Denk aan een imposant gebouw, vol mozaïek, zoveel details, echt in één woord WAUW! Aan de zijdes zitten verschillende eettentjes en cafés en in het midden vind je een leuk markt. Hier verkopen locals handgemaakte spullen. We vonden hier oude filmposters, onze waaiers en we kochten prachtige sieraden. Deze markt mag je echt niet overslaan tijdens je reis!

Mercado de Colón

AIRBNB / HOTEL / APPARTEMENT

Airbnb

Omdat wij met z’n vieren waren kozen wij voor een heerlijke Airbnb aan de rand van de stad, aan de kant van het strand. Naar de stad was het ongeveer 15 minuten fietsen en naar het strand 20. Door heel Valencia vind je de mooiste Airbnb’s die zo passen in de Sex & City Valencia stijl! Het was dan ook moeilijk kiezen. Maar mooie hotels heb je ook in overvloed. Als jij ervan houdt om op je wenken bedient te worden tijdens een stedentrip dan kun je beter kiezen voor een hotel. Hou jij juist net zoals ik van ontbijt halen bij een lokaal supermarktje en s’avonds in je eigen tuintje of op het balkon wijn drinken? Dan moet je voor een Airbnb gaan.

RONDTOEREN MET EEN FIETS

Sex & The City Valencia

Valencia ontdek je het best per fiets. Ik ben echter geen heldin wat betreft richtingsgevoel, zelfs met Google Maps, oops… Dus de weg was een uitdaging in Valencia… totdat Sherelynn kwam en ons redde. De leuke buurten in Valencia, rondom het centrum, liggen best ver van elkaar. Je moet je dus voorbereiden op serieuze fietstochten. De fietspaden zijn echter heel goed georganiseerd dus geen zorgen voor het verkeer! En dat gefiets zorgt er alleen maar voor dat je meer kunt eten toch…

EEN DAGJE STRAND EN EEN TE LEUKE BAR

La Fábrica del Hiélo

Valencia heeft net als Barcelona een leuk centrum en een strand. Toen wij er waren was het water van de zee best vies. Lees: veel zeewier. Toch genoten wij heerlijk van de zon en die viezigheid spoel je er zo van af bij de douches aan het begin van het strand. Na een dagje strand moet je naar de loods/bar La Fábrica del Hiélo. Dit was absoluut onze favoriete plek in Valencia! In deze bar vind je een super toffe foodtruck waar je je eten besteld en s’avonds spelen er lokale bandjes. Het interieur van La Fábrica del Hiélo is echt fantastisch. Ik heb hier serieuze inspiratie opgedaan voor wanneer ik ooit een huis koop!

ETEN, ETEN EN NOG MEER ETEN

Vuelve Carolina

GIRLS! Wanneer je net zo van eten houdt als wij dat doen dan moet je echt naar Valencia. Je vindt hier namelijk zoveel goede restaurants… Wij zijn niet één keer teleurgesteld! Van de beste kroketten ooit bij Vuelve Carolina tot  heerlijke koffie en groene smoothies bij Bluebell Coffee Roasters. Te veel om op te noemen eigenlijk dus ik heb er een apart artikel over geschreven. Ga je naar Valencia lees dan zeker even mijn Foodies Guide en sla alles op voor je reis!

Sex & The City Valencia

Wat hebben wij een lol gehad in Sex & The City Valencia! Check ook mijn video van onze reis en laat me weten of Valencia nu ook op jouw bucket list staat.

Besos,

Loren

No Comments

    Leave a Reply