Safari in eigen land
NEDERLAND SHE TRAVELS

Op safari in eigen land

Altijd al gedroomd van een safari? Met een auto op een vlakte scheuren om olifanten te spotten? Altijd al gedroomd van een overnachting tussen wilde dieren? En het aaien van giraffen? Maar schuif je dat ook ver voor je uit omdat je denkt dat zo’n ervaring extreem duur is? En je daarvoor ver moet reizen? Dan heb ik goed nieuws voor je meid! In eigen land kun jij namelijk op safari en is het net alsof jij in de Afrikaanse savanne bent. Denk je nu: ‘dat kan nooit zo vet zijn’? Dan heb jij het mis! Ik mocht namelijk laatst op safari in eigen land en ik kan je vertellen ‘dit wil je meemaken’. Het enige dat jij hoeft te doen is de auto pakken (of trein) en naar het Safari Resort de Beekse Bergen te scheuren.

DE BEEKSE BERGEN 

Vroeguhhh zijn we volgens mij allemaal wel eens naar de Beekse Bergen geweest. Maar sinds 2018 heeft het park er een Safari Resort aan toegevoegd. En dit resort is de natte droom voor iedereen die houdt van avontuur- maar niet houdt van met een wc-rol onder de arm naar toilethuisjes rennen – wie wildlife wil spotten – maar het ook heerlijk vindt om in een zwembad te plonzen. Ben jij ook zo’n type? Dan mag het Safariresort nu op jouw ‘leukste plekjes in Nederlandlijst’. Je vindt het resort tussen Tilburg en Hilvarenbeek, omgeven door groen.  

VAN LODGE TOT GLAMPING TENTEN EN BOOMHUTTEN

Dit jaar zou ik met vrienden naar het buitenland gaan voor een weekendje weg. Toen Corona roet in onze plannen gooide moesten deze omgegooid worden. Het nieuwe plan bleek echter minstens zo leuk en ik heb weer een item van mijn bucketlist kunnen afvinken. We besloten een weekend in het Safari Resort te boeken en verbleven in de Lodge Plus, de accommodatie voor de luxepoezen onder ons. I mean: een huis met een waanzinnig interieur, sauna, gigantisch terras met uitzicht op giraffen, neushoorns, zebra’s, bizons en struisvogels. Kortom: wat wil een luxepoes nog meer?  In deze Lodge Plus kun je met maximaal 8 verblijven. Er zijn echter ook lodges voor 6 en 14 personen. Naast lodges staan er ook prachtige boomhutten. Niet zo’n klein hutje in een boom maar een volledig verzorgde boomhut met bedstee, schommelstoel en uitzicht op de savanne. Slaap jij het liefst in een tent? Dan zijn er ook luxueuze safaritenten.

OH HI GIRAFFE

Bij aankomst in onze Lodge Plus staan er direct een aantal giraffen op de loer. We besluiten direct even kennis te maken met deze schattige, echt wel gigantische dieren. Zo bijzonder om ze van dichtbij te bekijken en toch ook wel een beetje spannend… En wat blijkt: zij zijn de perfecte photobombers. Ik bedoel kijk even:

DE LEEUWEN HOUDEN EEN BRULWEDSTRIJD

Na een kennismaking met de giraffen eten wij op ons grote terras en genieten wij van de zon die ondergaat in de savanne. Tot we plots de leeuwen horen brullen…. ‘KOM!’ zegt Lars. ‘De leeuwen houden een brulwedstrijd’. Dit moeten we zien! We rennen vervolgens naar de andere kant van het resort. Je hebt hier namelijk twee leeuwengroepen die elk hun eigen terrein hebben en ja hoor ze brullen zo hard als ze kunnen om zichzelf te laten horen. Bizar! Dat er zo’n geluid uit een grote kat kan komen…

OP PARK ONTDEKKINGS

De ochtend breekt aan, de bizons rennen voorbij onze lodge en het klinkt als een heuse stormloop. Vandaag gaan we op park ontdekkings. Boek je een verblijf in het resort dan zit jouw dagentree voor de Beekse Bergen bij de prijs in. In het park spotten we als snel een baby cheeta, een rode panda en maki’s. Ook zijn er beren, nijlpaarden, olifanten en gorilla’s. Het park is groot opgezet en de dieren lijken allemaal genoeg ruimte te hebben.

Foto door @ranger_silly
Foto door @ranger_silly

Na een uurtje rondstruinen gaan we terug naar de lodge. Ik ga vervolgens in de zon zitten en pak er een boekje bij. Dit is genieten pur sang!

MET DE AUTO, TE VOET OF VANUIT HET WATER?

Je kunt jouw safari zelf vormgeven. Wil je te voet het park ontdekken? Of wil jij tijdens de Gamedrive oog in oog staan met de wilde dieren? Dan rijd je met een open Land Cruiser door de savanne, heel tof! Dit kost zo’n €150,- en er kunnen 9 personen mee. Het is ook mogelijk om met je eigen auto een safari te maken of je kunt kiezen om per boot de dieren te spotten (de bootsafari is nog niet gestart i.v.m. het coronavirus). Bij de bootsafari gaat er een ranger mee aan boord die je langs alle wilde dieren vaart.  En deze kun je gratis, ja mensen, gratis doen. Vinden wij leuk hè!

GOED ER ZIJN DIEREN, WAT IS ER NOG MEER?

Wat mij betreft verveelt het nooit om naar wilde dieren te kijken. Ruziënde zebra’s voor de deur, een baby zeehond die op de kant probeert te schuifelen en neushoorns die een groep dromedarissen opjagen: kom op, hier speelt Planet Earth zich gewoon voor jouw neus af.

Maar ben je het na een paar uur toch zat? Dan heeft het Safari Resort Beekse Bergen nog meer voor jou in petto! Zo is er een bowlingbaan en een zwembad en ben je met 15 minuten rijden in Tilburg en iets meer dan 30 minuten rijden in mijn hometown Den Bosch. Zo kun je jouw safari combineren met een shopdagje. Toch wel fijn zo’n safari in eigen land!

En als je met vrienden gaat dan neem je gewoon leuke buitenspellen als Kubb en Jeu de Boules mee en speel je op jouw terras met aanmoedigende giraffen. Once in a lifetime!

En de dag sluit je perfect af met een goed glas wijn op het terras, pak een Zuid-Afrikaanse om in de sferen te blijven, gevolgd door een saunasessie. Life is good!

WAT KOST HET?

Denk je nu ‘ik wil dit ook, maar dit is vast heullll duur’? In een willekeurig weekend in augustus betaal je zo’n €184,- per persoon voor de Lodge Plus (op basis van 8 personen). Hier zit dus het verblijf en je entree voor het park bij in. En dit is het voor zo’n bucketlist ervaring compleet waard!

Dus meid waar wacht je op? Pak je biezen of je verrekijker, trouwens deze is niet nodig want de dieren komen heel dichtbij, race als een cheeta naar Safariresort Beekse Bergen en geniet van een waanzinnig dierenfeest, recht voor je ogen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply