Muzikale en gastronomische droom
ITALIË SHE LOVES FOOD SHE TRAVELS

Een muzikale en gastronomische droom in Puglia

Hou je van pasta? En hou je van bucketlist ervaringen? Dan moet je zeker verder lezen! Met zes vriendinnen ging ik namelijk naar Puglia in de hak van Italië. Ik ben een Italië liefhebber maar oh wat heeft Puglia mij intens verrast. Van prachtige trullo’s (de puntige huisjes), tot indrukwekkende landschappen en van de liefste mensen tot heerlijk eten ( Puglia is namelijk de plek waar de burrata en foccacia zijn geboren!). Maar het is ook de plek waar wij een hele bijzondere kookworkshop hebben gevolgd. Zo boekte Ik via Airbnb de ‘I Love Pasta kookworkshop’ van Francesco & Elizabetta. Deze muzikale en gastronomische droom bracht ons naar een lokaal stadje, zonder toeristen. En dat resulteerde in een avond voor in de boeken! Een avond waarna wij allemaal met een lach en een traan onze auto weer instapte. Lees dus gauw verder en ontdek waarom deze workshop zo speciaal was.

EEN MUZIKALE EN GASTRONOMISCHE DROOM IN PUGLIA

Muzikale en gastronomische droom

Vanuit onze trullo in Brindisi rijden wij in 1 uur naar het pittoreske dorp Montescaglioso. Eenmaal aangekomen staat Francesco ons al op te wachten. Met zijn brede lach en hippieachtige look komt hij naar ons gerend. Vervolgens geeft hij ons een knuffel en neemt ons mee naar zijn huis. Bij binnenkomst begint zijn vrouw Elizabetta enorm te lachen. Ze zegt iets in het Italiaans tegen Francesco waarna ze zich naar ons keert en zegt ‘mijn man hoopte er al op! 7 vrouwen!’’. Vervolgens lacht Francesco naar ons zoals alleen Italiaanse macho mannen dit kunnen. Na deze leuke ontmoeting lopen we met hen het dakterras op waar we niet alleen een uitzicht op het hele dorp hebben maar ook op de omgeving en de zee. Dit begint al goed!

Montescaglioso

EEN ONTVANGST MET ZELFGEMAAKTE WIJN EN KOEKJES

Elizabetta zet zelfgemaakte wijn op tafel en komt met huisgebakken koekjes aan. Eerst vertellen ze ons verhalen over Italië, de voedselindustrie, hun drieling en ook de politiek. Na 2 glazen wijn is het dan tijd! Elizabetta snelt ons naar de keuken. Waar wij direct een regenboog hart op de koelkast zien hangen. Wat blijkt! Hun dochter is zojuist getrouwd met een vrouw. Elizabetta & Francesco kunnen niet trotser zijn. En dus pakt Elizabetta er foto’s van hun drieling bij en rent Francesco vlug een kamer in om terug te komen met zijn Ipad. Trots laat ook hij foto’s zien. Dit keer van het huwelijk van hun dochter. Wat bijzonder om zo’n intiem stuk van een Italiaans gezin mee te krijgen tijdens je vakantie.

Muzikale en gastronomische droom

FLINKE SPIERBALLEN ZIJN NODIG!

Goed! Tijd voor de workshop! Eerst laat Elizabetta ons de verschillende graansoorten zien waarmee wij pasta gaan maken. We beginnen met kneden, terwijl Francesco zich bezighoudt met de sauzen. Wat is pasta maken toch een werk! Je moet er echt flinke spierballen voor hebben…

Muzikale en gastronomische droom
Pasta workshop

Na het maken van het deeg en het uitrollen maken we vormpjes van het deeg. Vanavond gaan wij zo’n 5 verschillende soorten pasta’s eten. Wij kneden Tortellini en Orechiette en vullen de pasta met een goddelijk mengsel van room, spinazie en spekjes. We beginnen ons inmiddels een beetje druk te maken. Hoe gaan we in hemelsnaam onze maag oprekken? Wij moeten en zullen namelijk alles proeven! En zeg maar eens tegen een Italiaanse nonna dat je genoeg hebt… Guess again! You will eat!

Pasta workshop
Muzikale en gastronomische droom
Pasta workshop

PRIVÉ CONCERT: PINCH ME NOW

Tijdens het kneden pakt Francesco ineens zijn gitaar. Wat wij niet weten is dat er ons een privé concert staat te wachten… Francesco begint te spelen en zingen. Ook Elizabetta komt erbij en samen vormen zij het perfecte duo. Daar staan we dan! In the middle of nowhere, in een huis van een lief Italiaans koppel, pasta te maken, terwijl ons toegezongen en gespeeld wordt, pinch me now.

Culinaire en gastronomische droom

Terwijl de avond zich vordert wordt de muziek steeds feestelijker. Wij krijgen instrumenten in onze handen geduwd en we dansen de keuken door en smullen van een authentiek Italiaans diner. De glimlach op de gezichten van mijn vriendinnen vergeet ik nooit meer. Wat wij deze avond samen hebben beleefd was echt een muzikale en gastronomische droom.  

Een droom die Puglia heet!

Wil jij ons Puglia avontuur ook zien? Klik hier om naar de video te gaan.

Een muzikale en gastronomische droom

No Comments

    Leave a Reply