Verras je reispartner
SHE TRAVELS SHE WORKS WERKEN IN DE REISWERELD

5 x je reispartner verrassen

Wat is het mooiste aan reizen? Voor mij is dit samen herinneringen maken! En ik maak een trip graag nog specialer door 1 activiteit geheim te houden voor mijn reisgezelschap. Van bijvoorbeeld een reservering bij een moleculair restaurant tot overnachten in een dome midden in de jungle. Wil jij komende trip ook jouw reispartner verrassen? Laat je dan inspireren door deze 5 x je reispartner verrassen.

5 X JE REISPARTNER VERRASSEN

Lissabon

1. LISSABON – LX FACTORY

Samen met mijn moeder deed ik een stedentrip Lissabon en wat een geweldige stad is dat! Werk echter eerst even aan je conditie want in Lissabon loop je mijlen stijl omhoog en omlaag. Dit is het toch helemaal waard! Je loopt daar namelijk door de meest Instagrammable straatjes!

Wat mijn moeder niet wist is dat ik nog een verrassing voor ons in petto had. Ik nam haar namelijk mee naar LX Factory, een industrieel terrein, waar vele kunstenaars schuilen, waar je van alle kanten muziek hoort en overal street art vindt. Mijn moeder is gek op kunst en gek op muziek. Dit moet dus de perfecte combinatie zijn!

LX Factory

’Mam we gaan naar een tof industrieel terrein!’ ‘Wat is dat dan?’ ’Dat zie je daar wel!’. Bij aankomst viel haar mond open. We liepen namelijk het terrein op en zagen meteen een gigantisch kunstwerk van een bij op de muur. Toen we verder liepen ontdekten we een hele leuke boutique waar ze van alles met hout maken. Ik kocht vervolgens een houten strikje voor mijn vriend Rick waarna wij in de loods naar boven liepen en op het dak, met uitzicht over heel LX Factory, genoten van een cocktail.

LX Factory

Een verrassing kan dus in een kleine hoek schuilen! Ik wist dat mijn moeder deze plek bijzonder zou vinden. Door haar van tevoren niets te vertellen was zij extra verrast. Leuke tip om je reispartner mee te verrassen!

1. PUGLIA – DINER IN FANCY RESORT

All you fancy girls opgelet! Met zes vriendinnen ging ik naar Puglia, in de hak van Italië. Van een fantastische wijnproeverij tot het bezoeken van het Florence van Puglia: de stad Lecce, het was een reis voor in de boeken! Met zonsondergang reden wij een gigantische poort tegemoet waar bewakers voor stonden. Vervolgens riep mijn vriendinnetje Anne in de auto ‘’Loor waar neem je ons mee naartoe! Is dit wel te betalen?’. En ook ik begon de kriebels te krijgen. Ik had het restaurant namelijk een paar maanden geleden opgezocht en ik kon mij niet meer herinneren of ik de prijs had bekeken. Na gauw wat Google speurwerk kwam ik erachter dat ik alles goed heb opgezocht.

Het restaurant ‘La Frasca’ zit in een 5-sterren resort. Niet zo’n lelijk resort maar gigantische kasteelmuren, omgeven door olijfbomen, waarachter je een dorp aan pittoreske straatjes en accommodaties vindt.

Je reispartner verrassen

Bij binnenkomst vroeg de bewaker direct: ’ben jij Loren’ . Ja dat ben ik!’. ‘Willen jullie met een golfkarretje naar het restaurant gebracht worden?’ ‘YES PLEASE’. We sprongen vervolgens met zeven meiden het golfkarretje in en maakten hiermee een tour door de stad. Onze monden vielen open. Want wat is deze plek prachtig! Ten eerste door de roze en paarse bloemenstruiken. Ten tweede door de infinity pools en ten derde door de knus verlichte straatjes. We kwamen net toen de zon onderging aan bij het restaurant. En genoten van een culinair en betaalbaar diner.

La Frasca

Na het diner vielen wij van de ene verbazing in de andere. Door de cocktailbars en restaurants met live muziek: in elke hoek van dit resort is er iets nieuws te ontdekken. Slapen doen wij hier echter niet! Want daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten. Dat kost zeg maar zo’n 1.000 Euries.

3. PUGLIA – PASTA WORKSHOP VIA AIRBNB

In Puglia had ik een tweede verrassing voor de meiden. Wat onze reis echter nog magischer maakte was de pasta workshop die ik voor ons had geboekt. In Puglia zijn er honderden pasta workshops maar de pasta workshop van Francesco & Elizabetta is something else…

Je reispartner verrassen

Zo werden wij in een pittoresk dorpje achteraf in Puglia uitgenodigd door Francesco & Elizabetta. De meiden wisten dat we een pasta workshop gingen volgen maar dat wij ook nog een privé concert van dit duo kregen wisten zij niet. Dat wij zelf instrumenten in de handen geduwd kregen en dat dit de meest authentieke Italiaanse ervaring ooit werd wist ik niet!

Tijdens de workshop zongen we met z’n allen Bella Ciao in Francesco & Elizabetta’s huis en kookten de meest heerlijke pasta ooit! Een verrassing hoeft dus geen 1000 Euro te kosten. De mooiste reisverrassingen zijn namelijk authentiek en brengen je dichtbij de cultuur van een land.

I Love Pasta workshop

4. COSTA RICA – CHIRA GLAMPING WITH A VIEW

Elke rondreis zoek ik 1 heel bijzonder hotel voor 1 nacht. Zolang de andere accommodaties maar comfortabel, goed gelegen en betaalbaar zijn dan kunnen we voor 1 nacht flink uitpakken. In Costa Rica (Monteverde) kozen we daarom deze  transparante dome met uitzicht op de jungle, een jacuzzi en een transparante douche. Het recept voor een romantisch avondje!

Chira Glamping Monteverde

We bestelden bij aankomst een pizza bij een restaurant  om de hoek en kochten een fles wijn in de supermarkt. Vervolgens keken wij vanuit onze jacuzzi, met een glas wijn in de hand, naar de jungle omringd door wolken.

Je reispartner verrassen

Om de avond te eindigen in de dome met een gigantisch scherm en Netflix. Daar lagen wij dan, midden in de jungle in het lekkerste bed ooit, met niets dan elkaar en Netflix. Dit was dus absoluut het beste filmavondje ooit!

5. BARCELONA – DINER BIJ RESTAURANT TICKETS

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door chefs die moleculair koken. Zo volgde ik de Spaanse broers Ferran en Albert Adrià op de voet. Je kent hen wellicht van het wereldberoemde en een van de beste restaurants ter wereld: El Bulli in Spanje. Dit restaurant was 6 maanden open en 6 maanden dicht per jaar. In de zes maanden dat het restaurant dicht was experimenteerden de chefs met eten en creëerden zij het nieuwe menu. Dit resulteerde in kunstwerken en smaakexplosies. El Bulli is nu dicht maar in 2011 opende Albert Adrià een tapasbar in Barcelona genaamd TICKETS. En daar nam ik mijn moeder als verrassing mee naartoe.

Je reispartner verrassen

By far het meest indrukwekkende restaurant waar ik ooit ben geweest! Wij kregen een verrassingsmenu voorgeschoteld met 16 gangen en elke gang was bijzonder. Zo sprong iets, dat leek op een gigantische olijf, kapot in onze mond waarna er een kruidige smaakexplosie volgde. We eindigden met een waanzinnig dessert: een boom waaraan chocolade bladeren hingen die wij zelf moesten plukken.

TICKETS

En het allermooiste: voor wat je krijgt is TICKETS onwijs betaalbaar. Wij waren er echter in 2014 dus het kan zijn dat de prijzen verandert zijn. Ik betaalde voor twee personen in totaal 180 EUR. Dan krijg je dus 16 gangen en drankjes en dat is het helemaal waard! Kijk hier onze video van deze reis.

TICKETS

Ik hoop dat je veel inspiratie kunt halen uit deze ‘5 x je reispartner verrassen’ tips.

Muchos besos,

Loren

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply