Risotto met paddenstoelen
SHE COOKS SHE LOVES FOOD

RECEPT: risotto met paddenstoelen en artisjokhart

Vaak als ik in een restaurant risotto bestel ben ik enigszins teleurgesteld met wat ik voorgeschoteld krijg. Het bord heeft namelijk muyyyy veel rijst en maar un poquito vulling. Nu is de rijst natuurlijk al op smaak gebracht maar mij maak je blij met een goed gevulde risotto zoals deze risotto met paddenstoelen. En wist je dat mijn naam Loren van de actrice Sophia Loren komt? En dat zij naast een succesvol actrice ook een echte keukenprinses is en kookboeken heeft uitgebracht? Ik kan je dit vertellen: net als onze namen hebben wij een liefde voor koken en Italië gemeen.

Ook ik wil mijn favoriete recepten met jullie delen. En dit recept is mijn all time topper die al menig hart voor zich heeft gewonnen. Dus heb jij een date night? Zet dan dit op tafel en het wordt sowieso love at first sight. Of een girls night? Dan zet je in 30 minuutjes dit pareltje op de salontafel. Schenk vervolgens een goed glas rode wijn in. Steek ook de kaarsjes aan en zoek naar een film of serie met een heerlijke hunk voor op de tv, zoals: Bridgerton. Hebben jullie deze serie al gezien? Dit is namelijk echt een tipje! Fantastische: die outfits, het verhaal en ohhhh die knappe Duke.

Dit wordt een succesje!

RECEPT: RISOTTO MET PADDENSTOELEN EN ARTISJOKHART

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

400 gr risottorijst (AH Excellent risottorijst is een aanrader)

1 ui

150 ml witte wijn

750 ml (groente)bouillon

300 gr spekjes

1 courgette

250 gr paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons)

1 blikje (400 gr) artisjokharten

Zwarte peper, oregano, gerookte paprikapoeder

Parmezaanse kaas

Handje basilicum

ZO MAAK JE DIT MAGISCHE GERECHT

Start met het pellen en snipperen van de ui.

Snijdt vervolgens de courgette in blokjes en de paddenstoelen in plakjes.

Snijdt ook de artisjokharten in vieren en zet alles apart.

Pak daarna een pan en fruit de ui in olijfolie aan op laag vuur. Voeg ook de risottorijst toe en bak tot glazig. Blijf vervolgens roeren zodat de korrels niet aanbranden. Voeg de wijn toe en blijf roeren totdat al het vocht is opgenomen.

Voeg ten slotte een beetje bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Herhaal daarna deze stap totdat al het vocht is opgenomen. Proef af en toe om te checken of de rijst naar wens klaar is.

Ondertussen pak je een wok of grote koekenpan om de spek te bakken. Ik hou van knapperig spek dus zodra de spek bijna klaar is voeg ik de courgette,  paddenstoelen, zwarte peper, oregano en gerookte paprika toe. Dit laat je vervolgens even bakken (niet te lang want dan krijg je een courgette zonder structuur). Warm daarna dan nog even de artisjokjart mee op en je vulling is klaar.

Wanneer de rijst klaar is voeg je de vulling en parmezaanse kaas toe. Roer dit nadien goed door elkaar. Schep als laatste de risotto op een bord en maak af met basilicumblaadjes.

GENIET ZE van deze risotto met paddenstoelen!

No Comments

    Leave a Reply