Droomreis
SHE TRAVELS SHE WORKS WERKEN IN DE REISWERELD

5 Gouden tips voor een droomreis

Je hebt verschillende type reizigers. Zo heb je het ’ik zie het daar wel’ reistype en het ‘ik boek een volledig verzorgde reis type’, maar ook het ‘organisatorische’ reistype. En guess what? Ik ben type 3; de organisator. En nee dat betekent niet dat ik mijn hele reis tot in de puntjes uitstippel. Want dan is er toch geen ruimte voor avontuur? Wat doe ik dan wel? Ten eerste vind ik de accommodaties die je nooit meer wil verlaten. Ten tweede vind ik de restaurants waarvan je mond openvalt als je binnenstapt. En ten derde zorg ik ervoor dat ik over de juiste lokale kennis beschik waardoor de reis prettig verloopt. Zo wordt namelijk iedere reis een droomreis! Wil jij dit ook? Dan geef je ik je nu mijn 5 gouden tips voor een droomreis.

1. HIT THE SAVE BUTTON

Google pins zijn de heilige graal voor een droomreis

Deze staat niet voor niets op 1: I LOVE MY GOOGLE PINS. Denk je nu ‘’what the hell is she talking about?’’ Dan leg ik je het graag uit! Open eerst je Google Maps. Type vervolgens een restaurantnaam in. Ben je er? Klik op de rode pin. Dan kun je naast de route, bellen en plaats delen ook kiezen voor opslaan. Google Maps geeft je nu de volgende opties ‘Wil ik heen’ en ‘Favorieten’. Klik je op één van die twee dan slaat Google Maps een pin op.

Waarom is dit handig? Bijvoorbeeld om je hotel op te slaan of restaurants die je leuk lijken. Ben je op de plek van je bestemming en heb je honger? Open dan je maps en jij weet binnen een mum van tijd welk opgeslagen restaurant het meest dichtbij is. Zo hoef je dus ook geen tien restaurants voorbij te lopen. De ‘’hmm er zit nog niemand’’ en de ‘’zullen we toch maar verder lopen?”, om te eindigen met hangry-ruzie-momenten zijn dus voorbij! Praise Google!

2. ZO VIND JE DE LEUKSTE RESTAURANTS

Google that shit!

Punt 2 volgt eigenlijk punt 1 op. Ik research namelijk restaurants van tevoren. Waarom? Omdat ik eten een belangrijk onderdeel van een reis vind. En het is nou eenmaal niet zo makkelijk om in een ander land direct te zien waar je goed kunt eten. Dus vertrouw op mensen die je zijn voorgegaan of op locals uiteraard! En nee, dit betekent niet dat ik nooit spontaan ergens ga eten op reis maar mijn ervaring is wel dat je door van tevoren research te doen de leukste restaurants vindt. Hoe doe je dit? En waar kijk je?

Ik start meestal met het lezen van reiservaringen van bloggers. Wanneer ik getriggerd word door een restauranttip zoek ik deze vervolgens op verschillende sites op. Zo vond ik het restaurant La Frasca in Puglia op een Italiaanse blog. Één van mijn meest bijzondere restaurantervaringen!

Droomreis

Wat verder nog handig is, voor de haute cuisine reizigers onder ons, is de Michelin Guide. En dan bedoel ik niet alleen de restaurants met een Michelin ster. Maar zij tippen vaak goede restaurants! En lekker eten = droomreis.

3. ZO VIND JE DIE DROOMACCOMMODATIE

Van Airbnb filters tot hotels spotten op Pinterest / Instagram

De keuze voor een Airbnb / hotel of hostel verschilt voor mij per reis. Ben ik aan het rondreizen dan kies bijvoorbeeld ik al gauw voor een Airbnb. Ik hou namelijk van het persoonlijke contact, het off the beaten track gevoel en het verblijven tussen locals.

Wil ik echter gepamperd worden dan kies ik voor een hotel. Klein budget? Dan kies ik uiteraard voor een hostel. Maar hoe vind je dan die droomaccommodatie tussen het grote aanbod? Ik start met Airbnb.

droomreis

AIRBNB FILTERS: YOU ROCK

Airbnb heeft filters ontworpen die ervoor zorgen dat jij niet 100 pagina’s hoeft af te gaan om jouw droomverblijf te vinden. We ain’t got time for that, right… Dus dit zijn de filters die ik graag gebruik!

1. Ga naar Airbnb
2. Vul vervolgens de bestemming in
3. En vul het aantal personen in
4. KIES NOG GEEN DATUM
5. Selecteer meer filters
6. Selecteer superhost
Superhosts zijn huiseigenaren met de hoogste waardering van Airbnb. Maar wat betekent dit? Dit betekent dat gasten minimaal 100 nachten in deze Airbnb hebben verbleven en zij het verblijf een beoordeling van minimaal 4,8 (van de 5) geven. Daarnaast reageert de host snel wanneer je een vraag stelt en annuleert deze host een boeking zelden. Vooral de communicatie vind ik belangrijk. Zo vind je op Airbnb vaak hosts die het leuk vinden om jou van alles uit te leggen over de buurt, zoals waar je fietsen kunt huren en bijzondere plekjes die je nog niet in een blog hebt gevonden.

droomreis

6. Een zwembad? Jij luxe poes!
Oké, we gaan niet voor niets op vakantie. We verdienen ook een beetje luxe toch? Droom jij dus van een prachtig zwembad tijdens je reis? Dan kun je bij de filter ‘Extra’s een zwembad of jacuzzi selecteren.

Droomreis

7. Ik wil iets aparts!
Wil jij slapen in een tipi? Of in een tiny house of misschien wel een vuurtoren? Kijk dan of ze op jouw bestemming voorkomen. Selecteer ‘unieke verblijven’ en check it out!

Airbnb

8. Instagram worthy accommodatie
Ben jij net als ik een ‘intieurjunkie’? En wil je graag de perfecte Instafoto tijdens jouw verblijf? Selecteer dan Airbnb Plus (nog niet op elke bestemming). De interieur inspiratie krijg je er ook nog gratis bij ook!

Airbnb Plus

PINTEREST EN INSTAGRAM VOOR EEN HOTEL

Wanneer ik op reis ga en naar een bijzonder hotel zoek open ik altijd Instagram en Pinterest. Type vervolgens je bestemming in (bijvoorbeeld: #Puglia of #Pugliahotel op Instagram en op Pinterest: Puglia hotel) en maak je klaar voor honderden mooie foto’s. Vaak zitten hier echte pareltjes van hotels tussen. Heb je een hotel gevonden? Check dan altijd eerst even de reviews op verschillende sites. Een fantastisch verblijf = droomreis

4. AUTO? TREIN? SCOOTER? TE VOET? OF FIETSJE MEE?

Voorbereiding is het halve werk!

Voordat je op reis gaat moet je natuurlijk ook het lokale vervoer checken. Toen wij naar Costa Rica gingen hebben wij een auto gehuurd. Waar veel mensen minimaal 600 Euro aan kwijt waren voor zo’n 3 weken hebben wij voor onze auto slechts 321 Dollar betaald. All thanks to mijn vriend Rick! Auto’s huren zijn namelijk niet mijn talent… Ik heb hem dus even lief  aangekeken en gevraagd of hij zijn tips met ons wil delen. Pssst! Niet tegen anderen vertellen! Here you go.

Puglia

ZIJN GOUDEN TIPS:

1. Start met het bepalen van wat voor soort auto je nodig hebt. Voor Costa Rica moesten wij een 4×4 hebben omdat het landschap daar nogal ruig kan zijn. Lees: gigantische gaten in de weg en modder, veel modder. Wanneer je echter met z’n tweeën door Noord-Frankrijk gaat reizen heb je aan een kleine auto genoeg.

2. Zoek vervolgens niet alleen naar een auto op Nederlandse pagina’s. In sommige gevallen betaal je namelijk op (bijvoorbeeld) een .us website minder dan op een Nederlandse pagina.

3. Bekijk ook verschillende vergelijkingssites. Check de prijzen voor het soort auto dat jij in gedachten hebt. Bekijk de reviews heel goed! En check de reviews op diverse websites.  Komen bad reviews voor een autoverhuurder meerdere keren terug? Met name over verborgen kosten, verzekeringen, etc. BOEK HIER DAN NIET! Dan kom je namelijk ook vaak voor een vervelende verrassing te staan.

4. Heb je vervolgens een autoverhuurder gevonden met een goede prijs en goede reviews, boek dan niet direct via de vergelijkingssite of bijvoorbeeld een booking.com! Ga eerst naar de lokale website van de verhuurder. Vaak betaal je namelijk via de eigen site van deze verhuurder minder.

5. Onthoudt: goedkoop is duurkoop! Lijkt een deal te mooi om waar te zijn dan is deze het vaak ook.

6. En onthoudt: ze proberen ALTIJD meer geld af te troggelen wanneer je de auto ophaalt. Oftewel: laat je niet afzetten. Je hebt een verzekering afgenomen terwijl je de auto boekte. Laat je dus niet overhalen om nog meer verzekeringen af te nemen.

Geen gezeik op reis = droomreis

Auto huren

5. VERRAS JE REISGEZELSCHAP

Vertel niet alles voor je gaat…

Punt 5 is eigenlijk meer een gouden tip voor het organiseren van een droomreis voor jouw reisgezelschap. Dit doe je zo: kies 1 activiteit of 1 bijzonder restaurant uit en hou dit compleet geheim voor je reisgezelschap. Zo verraste ik mijn moeder in Barcelona met een diner bij het beroemde restaurant TICKETS van sterrenchef Albert Adrià. Doordat zij niet wist wat er ging gebeuren en er ineens 16 hele bijzondere gastronomische gangen voorbijkwamen werd dit een avond voor in de boeken! Wil jij ook een verrassing organiseren op reis? Lees hier 5 ideeën.

Droomreis

No Comments

    Leave a Reply