Zwemmen met bultrugwalvissen
SHE TRAVELS

Zwemmen met bultrugwalvissen, yes please!

Swimming with whales, girl are you crazyyyyy? Yes, I am! Als Manilla en Dorothy van The Bucketlist Family het durven dan durf jij het toch ook? Ken je The Bucketlist Family nog niet? Dan heb je er nu een nieuwe verslaving bij. Dit gezin reist samen de hele wereld over en maakt droomreizen. Hun kinderen doen de meest avontuurlijke dingen. Van uit een helikopter in de zee springen tot seabobben en dus zwemmen met bultrugwalvissen. Ja, dit kan dus. Je hebt vast en zeker al wel eens video op Facebook gezien van kajakkers in Canada die verrast worden door een bultrug die vlak naast hun kajak omhoog springt. Het kan dus nog heftiger! En wel in Tonga. Dit staat vanaf nu op mijn ‘reisdroomlijst’. Hoewel ik zeker weet dat, wanneer ik eenmaal op de boot ben, ik terugdeins…

Zwemmen met bultrugwalvissen

TONGA, 170 EILANDEN

Nog nooit gehoord van Tonga? Niet gek. Dit is nog een vrij onontdekt paradijsje, waar je zeker niet alleen voor bultrugwalvissen heen wil! Het koninkrijk Tonga ligt in Polynesië. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Dit zijn de 170 eilanden aan de rechterkant van Australië en boven Nieuw-Zeeland. En wanneer ik zeg onontdekt paradijs dan meen ik dat. Verwacht hier geen gigantische hotels en goed georganiseerd infrastructuur.

Wat je echter wel kunt verwachten zijn bounty eilanden met parelwitte stranden, eeuwenoude ruïnes, watervallen en een zee vol geheimen. Ik heb al wat vooronderzoek gedaan want een reisje naar het Koninkrijk Tonga staat zeker weten op mijn to do list!

Tonga

KIPPENVEL! ZWEMMEN MET BULTRUGWALVISSEN

Om met de bultrugwalvissen te zwemmen moet je naar het eiland Vava’u. Ik weet het, dit klinkt al tropisch! Van juli tot en met oktober komen de bultrugwalvissen van Antarctica naar Tonga. Zij komen hier om te paren en te bevallen. Een volwassen bultrug is ongeveer 15 meter lang. Net zo groot als een klein vliegtuig. Moet je voorstellen dat je daar mee zwemt? Oké, ik krijg nu al kippenvel!

Zwemmen met bultrugwalvissen

En denk je nu: zielig! Je vaart ver de zee op, met een klein groepje, om de dieren vanaf gepaste afstand onder water te bekijken. Wat blijkt? Bultrugwalvissen zijn ontzettend nieuwsgierig en zwemmen vaak zelf naar jou toe en op elk moment kunnen ze wegzwemmen. Je bent namelijk op open zee.

OH HELLO THERE WATERFALL

Naast zwemmen met deze giganten is er in Tonga genoeg te beleven. Van hiken tot kitesurfen en het spotten van de ene prachtige waterval tot de andere. Maar waar je denk ik nog het meest van kunt genieten in Tonga is de paradijselijke omgeving.

HOE KOM JE ER?

Je moet er wat voor over hebben om naar Tonga te komen. Aangezien Tonga nog verder ligt dan Australië en Nieuw-Zeeland ben je wel even onderweg. Denk al gauw aan een vlucht van zo’n 35 uur (met overstap uiteraard). Je kunt uiteraard alles zelf boeken maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een touroperator die specifiek het zwemmen met bultrugwalvissen aanbiedt. Pacific Island Travel biedt een 8-daagse reis Tonga en zwemmen met bultruggen aan voor zo’n 2400 EUR. Even sparen dus…

Maar wat lijkt zwemmen met bultrugwalvissen mij een bijzondere ervaring! En als ik er eenmaal ben deins ik niet terug…. Belooft!

No Comments

    Leave a Reply