Plannen als een boss babe
PRAKTISCHE CARRIÈRE TIPS SHE WORKS

Plannen als een Boss Babe!

PFFF hoe doen die vrouwen dat toch die een full time job hebben en daarnaast ook nog een eigen kleding lijn hebben, een succesvol Instagram account onderhouden en ook nog een top sociaal leven hebben? Ik denk dat het antwoord zit in realistisch plannen en goed bedenken wat jij graag wil bereiken. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd hè…  Natuurlijk hoeft niet iedereen naast hun baan ook nog een bedrijf op te zetten! Maar er is wel iets wat we van deze carrière girls kunnen leren: en dat is je tijd handig indelen. Hoewel iedereen mij ziet als die super georganiseerde boss babe en ik ook inderdaad alle deadlines haal vind ook ik het lastig om realistisch te plannen. Ik ben hier de afgelopen tijd mee aan de slag gegaan en heb veel geleerd! Lees hieronder wat voor mij goed werkt!

Boss babe

1. IT’S ALL ABOUT PRIORITIES

Het liefst zou ik vandaag nog een gezond eetschema maken, een wereldreis maken, een Ted Talk geven, cursussen doen en uitblinken in mijn job. Maar dit kan allemaal niet tegelijkertijd hè schat?! Dit betekent dat je prioriteiten moet stellen. Ik vind het fijn om mijn planningen op te delen in weken. Dan kijk ik dus naar de prioriteiten per week. Wat moet er echt af? En wat zou ik graag deze week willen doen? Voor mijn werk als communications & pr manager bij het Grieks Verkeersbureau heb ik een vol schema met to do’s iedere week. Daarnaast maak ik prioriteiten voor mijzelf. Zo wil ik iedere week minimaal 1 blog schrijven en aan de slag met een video.

2. EEN GEORGANISEERDE AGENDA, SAY WHAT?!

Ben jij ook zo iemand die alles door elkaar schrijft? Iemand wiens agenda ook tegelijkertijd een notitieboek is? Iemand wie te veel plant op een dag? Join the club! Ik heb echter de laatste tijd deze gewoonte aangepast. Ik kon namelijk mijn agenda vol kladderen met minstens 15 taken elke dag en dan ook nog tussendoor al mijn hersenspinsels opschrijven. Ja, dan raak je dus de draad kwijt. Daarnaast eindigde mijn dagen met veel taken waar geen vinkje achter stond en dat resulteerde in een teleurgesteld gevoel. Terwijl ik eigenlijk de hele dag hard werkte! Dit kan anders! Ik maak nu een volledige lijst met taken per week. Vervolgens verdeel ik enkel de prioriteiten over de verschillende dagen in. Dan maak je het behapbaar en zorg je dat je aan het einde van elke dag al je vinkjes kunt afkruisen, best feeling ever! Heb je meer tijd? Dan kijk je naar de weeklijst en voeg je een activiteit toe aan je agenda voor die dag. Dit is plannen als een boss babe!

Plannen als een boss babe

3. DE KUNST VAN NEE ZEGGEN

Waar we vaak de fout mee in gaan is het te veel zeggen van JA. JA tegen een collega die iets van je vraagt waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. JA tegen een vriendin die graag wil afspreken terwijl je eigenlijk te moe bent. Door vaker NEE te zeggen creëer je niet alleen meer rust voor jezelf, je bent ook duidelijker tegen een ander. Lees hier meer tips over hoe je makkelijker NEE kunt zeggen.

4. I AIN’T GOT TIME FOR THAT – BETER JE TIJD INDELEN

Dit is voor mij echt een gouden tip! Ik ben deze blog gestart naast mijn full time job. Overdag zit ik gewoon op kantoor en na werk heb ik geen creatieve ruimte in mijn hoofd om te schrijven. Ik stond een keer vroeger op en schreef een artikel voordat ik naar werk ging. En ik stond versteld! In een mum van tijd schreef ik een artikel waar ik trots op was, voelde ik me super productief waardoor de rest van de dag ook super ging. s’Avonds gaf ik mezelf rust waardoor ik me ook niet overwerkt voelde. Ik realiseerde me dat het handig is om per taak te kijken wanneer je er het best aan kunt werken. Ik schrijf bijvoorbeeld het best in de ochtend. Terwijl ik het liefst in de avond een video monteer. Door hier rekening mee te houden heb je veel minder momenten waarop je naar een word bestand kijkt zonder woorden, al 1 uur…. En kun je realistischer plannen.

5. BANK? TAFEL? WAAR WERK JIJ HET LEKKERST?

Als er iets is wat ik tijdens het Corona virus heb geleerd is het een plek creëren waar ik het fijnst werk. Thuis word ik namelijk vaak afgeleid door van alles: die was die ik nog wilde doen, de vloer die nog gepoetst moet worden, de kat… De bank zit lekker, dat klopt, maar dat is niet de plek waar ik productief ben. Nee! Ik ruim lekker de eettafel op. Ik heb bloemen gekocht voor dat frisse lentegevoel en zorg dat ik daar geen zicht heb op de dingen die mij afleiden.

Werplek

6. HAPPY OPSTAAN EN JEZELF BELONEN

Happy opstaan is zo belangrijk. Als je happy opstaat dan heb je het gevoel dat je de wereld aankunt en kom je gelijk in een goede flow. Wat ik doe om happy op te staan is zorgen dat ik weet hoe mijn dag eruit ziet. Dit moet een fijn schema zijn met taken en genoeg rust momenten en leuke dingen om naar uit te kijken. Het is belangrijk om jezelf ook regelmatig te belonen! Ik maak hier een routine van. Zo start ik de dag met een heerlijk ontbijtje en een goed bak koffie en het kijken van een video of het volgen van nieuws. Ik geniet hier van! Om 11u is het tijd voor het volgende bakje koffie en als ik niet op kantoor ben ga ik om 16u even in de zon zitten met een boek.

Plannen als een boss babe

7. START MET DE TAAK WAAR JE HET MEEST TEGENOP KIJKT

PFFF er zijn echt taken waar ik al de hele week tegenop kan kijken. Het maken van dat ene spannende telefoontje of het opschonen van je mail. Toch kun je deze taken beter niet uitstellen. I know you do that! Ik ook hoor… maar de laatste tijd doe ik deze dingen eerst. En daar zijn twee redenen voor! Ten eerste: dan ben je er maar gelijk van af. Ten tweede: door het moeilijkste of saaiste eerst te volbrengen, krijg je een goed gevoel: zo erg was het helemaal niet! En vanaf nu mag ik de dingen doen die ik leuk vind. Top! You can do this girl.

8. YOU DON’T HAVE TO BE REACHABLE ALL THE TIME

We worden vaak opgeslokt door alle mails. Ik had soms dagen waar ik aan het einde van de dag naar mijn agenda keek en mij realiseerde dat ik de hele dag alleen maar mails heb beantwoord. Door momenten in te plannen voor je mail zorg je voor een goede balans tussen het beantwoorden van belangrijke mails en het afvinken van je to do list. Ik doe dit drie keer per dag. Om 09:00 uur, 12:30 uur en tussen 16 en 17:00 uur.

Plannen als een boss babe

9. WEES LIEF VOOR JEZELF

We hebben allemaal dagen waarop je niet happy wakker wordt. Je hebt slecht geslapen of simpelweg je voelt je niet productief. Dan heb ik dit tegen je te zeggen: ‘’wees lief voor jezelf!’’ Dit overkomt iedereen! Dit is niet het einde van de wereld. Pak je planning erbij en kijk hoe je deze kunt aanpassen om jezelf die dag iets meer de ruimte te geven. Wat moet er echt vandaag af? Dat doe je en de rest schuif je allemaal op naar andere dagen. Dit is ook plannen als een boss babe! Daarnaast helpt het ook als je even naar buiten gaat voor die frisse neus of even die serie kijkt waar je zo van geniet of jezelf online even verliest. Ook dit kan tot inspiratie leiden.

Last but not least! Iedereen werkt anders. Dit zijn de vuistregels die mij helpen om productief en happy te werken en plannen. Laat je inspireren maar creëer je eigen fijne werkwijze. Daarnaast wil ik je zeggen je hoeft niet die chick te zijn die ik in begin benoemde. Die chick die naast haar full time job nog haar eigen kledinglijn heeft, een succesvol instagram account onderhoudt en een top social life heeft. Volg je eigen pad! Wat maakt jou gelukkig? Werk jij liever 3 dagen met iets minder inkomen en veel vrije tijd? Go for it! Je leeft maar 1 keer and it better be good!

Jouw dromen waarmaken? Lees hier mijn tips over hoe je jouw dromen stap voor stap waar kunt maken.

No Comments

    Leave a Reply