Persreis stories
SHE WORKS WERKEN IN DE REISWERELD

Loren’s reiswereld stories: 8 fails tijdens persreizen

Het leven van een PR manager in de reiswereld gaat niet alleen maar over palmbomen, cocktails en jetlags. Ik werk nu 4 jaar als PR Manager in de reisindustrie en ja er zijn veel perks, zoals: het begeleiden van persreizen. Het begeleiden van reizen betekent van s’ochtends vroeg tot s ’avonds laat alles tot in de puntjes verzorgen in de hoop dat de reis zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Niet alles verloopt echter vlekkeloos…. In de afgelopen vier jaar heb ik het een en ander meegemaakt: van het kwijtraken van koffers tot zeiknat dineren. Dit zijn mijn persreis stories!

persreis

BETAALD VAKANTIE VIEREN?

Wanneer je tegen vrienden en familie zegt dat je op persreis gaat dan denken zij dat je betaald op het strand gaat liggen en vakantie gaat vieren. Uiteraard zijn persreizen mega leuk maar vakantie, dat kun je het zeker niet noemen. Toen ik startte als PR manager werkte ik voor verschillende reisbestemmingen en merken. Wat betekent dit? Dit betekent dat ik mij inzet om het imago van een reismerk te verbeteren en mooie reisverhalen de wereld in help. Dit doe ik o.a. door evenementen te organiseren, hidden gems te delen en het organiseren en begeleiden van persreizen: de kers op de taart.

WAT IS EEN PERSREIS?

Op een persreis neem ik bloggers en/of journalisten mee. Dan gaan we met een groep naar bijvoorbeeld Griekenland. De bloggers en/of journalisten nemen pen, papier en een camera mee en verzamelen zoveel mogelijk content om hun lezers te inspireren. Mijn rol is ervoor te zorgen dat de reis goed verloopt, ik hen ontzorg en de groepsdynamiek in de gaten hou. Kortom: ervoor zorgen dat het een fantastische reis wordt, zodat er waanzinnige reisverhalen gemaakt worden.

8 X PERSREIS FAILS

Washington DC
Washington D.C.

1. FABULOUSLY LATE? BIJNA TWEE VLUCHTEN MISSEN

Ik ging met twee bloggers/redacteuren naar Washington D.C. De dag van tevoren wilde ik ons vast online inchecken. Echter, dit lukte niet. Ik kreeg een melding dat ik op de airport moest inchecken. Ik voelde al nattigheid en dit werd later bevestigd. Op de airport bleek namelijk dat onze vlucht omgeboekt was naar een paar uur vroeger. Wij waren echter niet geïnformeerd. De paniek sloeg in mijn ogen, wat ook de medewerker aan de balie zag. Gelukkig kon hij de vlucht nogmaals omboeken maar ook deze vertrok binnen 1 uur… We snelden ons naar de douane en werden natuurlijk opgehouden voor een koffercontrole. Met lieve blikken en een dringende vraag om onze koffers eerst te checken mochten wij snel verder. Wij veranderden even in Usain Bolt en net voor de laatste call schoten wij het vliegtuig in. PFOE! Gelukkig niet beide vluchten gemist.

Letland
Letland

2. ZEIKNAT DINEREN

Ik ging op persreis naar Riga, Letland. Riga is een stad waar je prachtige architectuur vindt in de art-nouveaustijl. Tijdens de reis hebben wij tevens onze vingers afgelikt, want de plekjes waar wij dineerden waren in één woord FABULOUS. De keuken in Riga is anders dan anders en dit leverde verrassende combinaties op. Echter, één dag reden wij door weer en wind naar een boerderij ergens op het platteland van Letland. Ik werd vervolgens iets minder leuk verrast tijdens dit diner. Bij iedere hap viel er namelijk een regendruppel door een klein gat in het dak op mijn hoofd. Wij hebben met z’n allen gebibberd aan tafel. Ik maakte er maar een grapje van om de vrolijkheid op peil te houden. Maar zeiknat dineren is zeker niet aan te raden. Gelukkig is Letland dat wel!

Persreis
Riga

3. DESSERT AS NIEUW HAARMIDDEL – AUCH DEZE IS PIJNLIJK

Tijdens dezelfde persreis naar Riga hadden wij een waanzinnig diner middenin de stad. Na het hoofdgerecht liep ik even gauw naar het toilet. Ik was maar twee minuten weg, maar toen ik terugkwam was er chaos aan tafel. Wat bleek: de ober bracht onze desserts en toen hij een bordje op tafel wilde zetten viel het bord uit zijn handen en op het hoofd van een blogger. 1. AUW 2. Stel je voor: dessert dat van je hoofd druipt… 3. Super rot als je nog de hele avond plannen hebt. Los dit maar eens op… Gelukkig was de blogger mega begripvol, de ober heeft het netjes opgelost en hebben wij daarna een waanzinnige avond gehad.

Thessaloniki
Thessaloniki

4. DRIE DAGEN DEZELFDE ONDERBROEK?

Wanneer je vaak reist zal je vast weleens meegemaakt hebben dat je koffer niet aankomt. Ik vloog met reisagenten naar Griekenland en helaas kwam 1 koffer niet aan. Gelukkig was de koffer wel terecht en stond deze nog aan de grond in Brussel, België. Er gaat dan echter wat tijd overheen om deze koffer vervolgens toch op de bestemming te krijgen en wij zouden kris kras door het vasteland rijden. Gelukkig zijn de Grieken heel behulpzaam en dus werden er bergen verzet en kwam de koffer binnen drie dagen aan. Uiteraard hebben wij de eerste dag het een en ander voor de reisagent gehaald zodat hij bijvoorbeeld niet drie dagen dezelfde onderbroek aan hoefde…

Thessaloniki
Griekenland
Persreis
Friesland

5. MATERIAAL VOOR EEN NIEUWE HORRORFILM

Met een aantal bloggers ging ik op persreis naar Friesland. Wij sliepen echt op een fantastische camping met glamping accommodaties waar je u tegen zegt, van tipi’s tot pittoreske huisjes met een houtgestookte hottub. De volgende ochtend zouden we een eind verder in een restaurant ontbijten. We mochten kiezen: of we vertrokken om 05:00 uur met de kajak over een gigantisch meer of we pakten om 06:00 uur de auto. We kozen voor het laatste maar gingen na het ontbijt toch nog even over hetzelfde meer varen met een boot. Het was nog steeds donker en het meer gigantisch. Ik was zo opgelucht dat we niet zijn gaan kajakken want wij waren gegarandeerd de weg kwijt geraakt. Moet je voorstellen midden op een gigantisch meer wat voelde als open zee, in het donker, geen bereik en enkel een mini zaklamp. Materiaal voor een horrorfilm!

Griekenland
Friesland

6. EEN TOUR GUIDE DIE ZIJN DAG WEEK NIET HEEFT

Tijdens een reis hadden wij een super chagrijnige tour guide en dat betekent hard werken om de energie in de groep te houden. Hij zou alle dagen van de reis met ons op pad gaan dus ik moest dit zien te keren. De tour guide was een man dus met veel female power kreeg ik af en toe een lach op zijn gezicht en na dag 2 leek hij herboren. Hij maakte grapjes in de groep en na het diner moedigde juist hij de groep aan om nog na te borrelen.

Persreis
Frankrijk

7. IK ZEI NOG ZO: GEEN MOSSELEN

We gingen op reis naar een te leuke camping in Frankrijk. Voor de reis plaatsvindt vraag ik altijd of mijn reisgenoten allergieën of dieetwensen hebben. Er waren dit keer geen allergieën maar wel mensen die absoluut geen mosselen en scampi’s lusten. Ik mailde dit naar de campingmanager en we vertrokken. Eenmaal aangekomen, na bijna de laatste ferry naar het eiland te missen, maakten wij ons klaar voor het diner. Op het menu stond: paella met, je raadt het al, mosselen en gigantische scampi’s. De dieetwensen waren namelijk niet goed doorgekomen bij de chef. Ik zag een aantal gezichten vertrekken… Na wat rondvraag was er gelukkig nog een salade en brood met een aantal dips waarmee ik de gasten kon verblijden.

Friesland
Friesland

8. SORRY I CRASHED YOUR BLOEMPOT

Wij hadden een huurauto tijdens een reis en verbleven op een camping. Toen we ’s ochtends vroeg vertrokken moest ik een aantal keer steken om met de gigantische bus, oké het was een auto maar wel een grote auto, naar de uitgang te kunnen rijden. Er stond echter een doolhof aan bloempotten waartussen ik moest manoeuvreren. Je raadt het al: één bloempot heeft het helaas niet overleefd. Hoe knap dat ik er maar 1 crashte… toch?

No Comments

    Leave a Reply