PRAKTISCHE CARRIÈRE TIPS SHE WORKS

8 x coronastress: deze gedachten moet je uitzetten in 2021

2021 is nog maar net begonnen of de coronastress komt alweer om de hoek kijken. We hopen namelijk massaal dat we dit jaar weer met de hele vriendinnenclub, met iets te veel tequila achter de kiezen, naar de club kunnen fietsen. En dat wij voor een reis onze iets te grote koffer kunnen inpakken om er vervolgens bovenop te moeten gaan zitten om hem dicht te kunnen ritsen. We missen zelfs het uren wachten in de rij voor de tassencontrole, voordat je een festival op mag. Maar dit allemaal lijkt ook dit jaar weer onrealistisch. Ik denk dat iedereen zichzelf weleens betrapt op coronastress. Want wat zijn we er allemaal klaar mee! Toch bereiken we met deze gedachten niet onze doelen voor 2021 en worden we er ook niet happier van. Dus boss babe! Zet vanaf nu deze 8 gedachten uit.

1. DIT WORDT EEN SAAI JAAR

Coronastress

De restaurants blijven zeker nog maanden dicht! En we kunnen vast deze zomer nog geen coachella foto’s maken op onze favoriete festivals. Wat missen we deze tijd. Gaan we echt nog zo’n saai jaar tegemoet?

Halt! Wellicht is er met de vaccinatie meer mogelijk dan wij denken. Bovendien hebben we het hebben van een saai jaar en coronastress zelf in de hand. We zijn namelijk onwijs goed geworden in het organiseren van activiteiten op afstand of in kleine groepen.

THUISPARTY IDEEËN

Wat dacht je van online wijnproeverijen in groepjes van 3? Dan ontmoet je de rest van je vriendengroep via zoom. Of wat dacht je van ‘thuis clubavonden in kleine groeperingen’ Speel je eigen DJ en niemand die jouw awkward dansjes ziet behalve je vriendinnen. Ideaal dus eigenlijk!

Coronastress

En wat denk je van in het comfort van je eigen huis ‘uit eten gaan’? Hiermee support je ook nog de horeca. Sommige restaurants hebben onwijs leuke initiatieven, zoals: de BAUT BUTLER SERVICE. Bij dit restaurant in Amsterdam, tevens het ultieme tipje, dus nu op je lijst zetten! Kun je dus een chef boeken. Je bestelt dan een vier-, vijf- of zes-gangen menu en een chef komt dit bij jou thuis afmaken en serveren. Ook wijnbar Paskamer heeft een leuk initiatief: de bezorgsommelier. Je appt ze met wat jij gaat eten en zij bedenken een bijpassende wijn, zetten deze vast koud en bezorgen de wijn wanneer jij dit wilt.

2. DAAR GAAN MIJN REISPLANNEN

Reisplannen uitstellen

Daar gaan we weer! Voor de zoveelste keer die reis omboeken. Betekent dit nogmaals Nederland ontdekken? PFFF, ik wil gewoon met mijn billen op een wit strand liggen en een cocktail in de hand en palmbomen die boven mij waaien. Misschien dat dit echter nog even op zich laat wachten maar je kunt wel….

SPONTANE AVONTUREN PLANNEN

Op pad in Nederland

Spaar voor vakantie zoals je altijd al doet. Zodra er dan in Nederland weer mogelijkheden zijn vraag je je vrienden om een aantal dagen vrij te maken. Stippel vervolgens in eigen land een reis uit en zoek een unieke accommodatie. Misschien wel slapen in een kerk? Of een yurt? Vertel je vrienden niets, behalve wat zij mee moeten nemen en dit wordt gegarandeerd een reis als nooit tevoren.

Maar vergis je niet! Denk niet dat je komend jaar helemaal niet naar het buitenland kunt reizen. Alle landen zijn namelijk massaal aan het vaccineren en iedereen doet er alles aan om in de zomer weer reizigers te kunnen ontvangen. Vorig jaar ging ik vrij spontaan met mijn vriend Rick naar Italië. Met weinig op de planning pakten wij de auto en reden wij naar Piemonte. Misschien kun je jouw reizen niet zo ver van tevoren uitstippelen maar dit wil niet zeggen dat er geen avonturen op de loer liggen.

3. FIT GIRL? PFF WELLICHT IN 2023

Girls! De meeste van ons nemen ons aan het einde van het jaar altijd voor om meer te sporten. Door deze lockdown en het sluiten van sportscholen lijkt het echter onmogelijk om deze wens in 2021 voor elkaar te boksen. Coronastress is echter niet nodig!

Want niets is minder waar! Veel sportscholen hebben namelijk fijne online initiatieven. Ik sport graag bij Studio 191 en volg daar normaliter barre lessen. Zij geven deze ook virtueel en hiervoor hoef je dus niet in je sportpakkie naar buiten. Ideaal!

Denk je mehhh ik wil niet meer binnen zitten? Ik ben normaal echt niet iemand die zou gaan hardlopen maar in deze tijd kan dat halfuurtje in de buitenlucht rennen echt heerlijk zijn. Ik ben echter wel een watje wanneer het aankomt op regen… Maar misschien denk jij: ‘RAIN ON ME!’.

4. MIJN CARRIÈRE STAAT WEER ON HOLD

coronastress

Ik werk in de reisindustrie, voor het Grieks Verkeersbureau, en ik vind het wachten tot we weer echt aan de gang kunnen een regelrechte hel. Natuurlijk ligt er altijd wel werk maar als puntje bij paaltje komt moeten wij wachten tot de reisindustrie weer op gang komt. Het voelt alsof mijn carrière on hold staat. Misschien herken je dit wel?

Maar ik weiger om 2021 met coronastress in te gaan. Er blijft namelijk tijd over. Hoe kan ik mijzelf verder ontwikkelen? Ik startte bijvoorbeeld eind van 2020 met een cursus. Ik vul mijn dagen met meer leren en nadenken over waar ik met mijn carrière heen wil. Dit is juist een super belangrijke stap, waar je normaliter niet zo bij stilstaat. Go for it girl! Daag jezelf uit en ga voor hetgeen waarnaar jij verlangt.

5. IK VIND NOOIT EEN DROOMMAN N DEZE TIJD

Mijn single vriendinnen klaagden (heel begrijpelijk) aan het begin van corona over het niet uit kunnen gaan. Het leek voor hen onmogelijk om in die tijd hun prins op het witte paard te vinden. Echter, zij hebben ook nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Zo ontmoeten zij via apps zoals Bumble mannen en met de leukste spreken zij af voor ‘wandeldates’. Geheel coronaproof! En wie weet is prince charming only one swipe away… No coronastress needed to find a man.

6. IK HOU HET NIET VOL OM NOG EEN JAAR THUIS TE WERKEN

Toen op 4 januari mijn eerste werkweek van dit jaar startte dacht ik ‘pfff weer een hele week thuis’. Ik kan mij niet voorstellen dat we dit het hele jaar nog moeten. Deze gedachte werkt erg demotiverend. Dus ga nadenken over hoe jij jouw coronastress tijdens werk kunt verminderen. Wat heb jij nodig hebt om je werkweken tot een succes te maken?

Wellicht kun je afspraken maken over deels op kantoor werken en deels thuis (als de kantoorsituatie dit toelaat). Of moet je je dagen anders inrichten? Zo kun je bijvoorbeeld elke dag 1 uur naar buiten gaan om met een vriendin te wandelen en even te ontladen.

Andere optie is, zodra het reizen weer mogelijk is, je biezen te pakken om in het buitenland te gaan werken. Wat corona namelijk heeft bewezen (in veel sectoren) is dat we veel vanuit huis kunnen doen. Werkgevers zijn daarom vaker bereid om je vanuit het buitenland te laten werken. DENK JIJ NU OMG IK WIL HET? SAME!

Remote werken
(c) Charlie’s Travels

REMOTE WERKEN

Charlie’s Travels biedt een heel mooi initiatief voor ‘remote werken’. Zo kun je bijvoorbeeld 1 maand naar de booming stad Nairobi. Je werkt dan doordeweeks in een co-working space en in de weekenden ontdek je de omgeving. Zo kun je op safari, de jungle in en vele markten ontdekken. I know, heel cool dit! Je boekt zo’n ‘remote werkreis’ al vanaf €1950,-.

Ik ga dit jaar, indien mogelijk, een maand in Athene wonen en werken. En dat betekent: de Griekse hoofdstad ontdekken en elk weekend naar een ander eiland. Living tha life!

Remote werken

7. IK KRIJG NIKS VOOR ELKAAR TIJDENS CORONA

Wij kennen geloof ik allemaal het gevoel niks voor elkaar te krijgen. Sommige dagen heb je gewoon niet de energie en de puf om je lijstje af te vinken. En lig je eigenlijk liever op de bank met The Crown op de tv en chocolade in je hand. Pssst. dit is ons geheimpje, maar dit is waar toch? Heb in 2021 meer compassie voor jezelf! Het is namelijk niet erg als je een keer je dag niet hebt.

Want morgen is er weer een nieuwe dag! Gun jezelf rust en pak het vervolgens de volgende dag weer op. Bouw ook structuur voor jezelf in. Zo helpt het mij als ik mijn dagen invul aan de hand van tijden: 09:00 uur mail checken, 10:00 – 11:00 uur nieuwsbrief schrijven. 11:00 – 11:30 sport. 12:00 – 13:00 social media kalender bijwerken. 13:00 – 13:30 lunch, etc.

8. IK MOET NIET KLAGEN! ANDEREN HEBBEN HET ERGER

Wat denk ik dit vaak! Ik ben gezond, mijn familie is gezond dus ik mag niet klagen. Want anderen hebben het veel erger. Misschien hebben zij wel iemand verloren aan corona. Ik mag niet klagen.

Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in. Gezond zijn is namelijk het belangrijkste wat er is. Maar je mag wel, hier is het woord weer, compassie hebben naar jezelf. Het is een rotsituatie. Ook voor jou zijn er dingen veranderd die voor jou belangrijk zijn. Hier mag je dus van balen. Coronastress in deze situatie is logisch. Hier mag je over klagen! Pak jezelf na het klagen op en bedenk waardoor jij jezelf beter voelt. Bedenk voor iedere dag bijvoorbeeld een genietmomentje. Ook al is dit moment klein, dit zal helpen.

Coronastress

IDEEËN:

  • Haal een kopje thee en een puntje taart bij de lokale bakker
  • Koop je favoriete magazine en plan tijdens je werk een halfuur een leesmomentje
  • Bestel lunch bij je favoriete lunchzaakje
  • Bel een vriendin in de buurt en plan een wandelsessie tijdens je lunchpauze
  • Pak de fiets en fiets naar een mooi natuurgebied en zet je telefoon even uit. Geniet van het moment
  • Organiseer na je werk een virtuele wijnproeverij met vriendinnen en bestel hiervoor online een wijnbox
  • Las filmmarathons in
  • Bak muffins en breng je vrienden een muffin. Met deze spontane verrassingen kun jij misschien wel hun dag maken

Zo dat was de lijst met 8 coronastress gedachten die je in 2021 moet uitschakelen. Denk na over de mogelijkheden binnen deze onmogelijke tijd. Met een portie positieve mindset staat er jou een grandioos jaar te wachten.


En vergeet niet: we can do this babe!  

Coronastress

No Comments

    Leave a Reply